För patienter

Specialister inom hudens sjukdomar

Vi är en komplett Hudklinik som med bred specialistkompetens kan erbjuda dig allt från diagnos till behandling/operation. GHP Hudkliniken Sophiahemmet är auktoriserad för vårdval av Stockholms Läns Landsting (SLL), vilket innebär att frikort och enhetlig patientavgift gäller, detsamma gäller väntetider inom Vårdgarantin Länk till annan webbplats..

Enligt patientlagen Länk till annan webbplats. kan även att du som bor i annat landsting söka vård hos oss, och frikort och enhetlig patientavgift gäller även dig.

REMISS FÖR NYBESÖK

Från 1 januari 2017 har SLL beslutat att det krävs remiss för nybesök hos hudspecialist i Stockholm. Du måste därför först uppsöka din husläkare för bedömning. Därefter, i de fall din husläkare tycker att du behöver specialistvård, är du välkommen till oss.
Om du har en privat sjukförsäkring kan du i förekommande fall också komma via ditt försäkringsbolag. Kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

Vi utreder och behandlar alla typer av hudsjukdomar

Vi tar hand om alla typer av hudsjukdomar, där hudens tumörsjukdomar står i fokus. Med en avancerad digital teknik, s.k. MoleMax, kan vi följa dina leverfläckar över tid och direkt vid tecken till förändring avlägsna dessa kirurgiskt.

EXEMPEL PÅ VÅRA BEHANDLINGSMETODER

Förutom maligna melanom sköter vi andra mer vanligt förekommande tumörer i huden, såsom basaliom och aktiniska/solkeratoser samt skivepitelcancer. För dessa kan vi erbjuda mer dermatologiska behandlingsmetoder såsom:

  • Kryo (frysning med flytande kväve)
  • Fotodynamisk terapi (PDT)
  • Bucky-ljus
  • Aktiva krämer/salvor

Vi utför även avancerade utredningar av medicinska hudsjukdomar med särskild inriktning på allergiska/immunologiska tillstånd.

Vi har också ett specialintresse för hudsjukdomar hos barn, som vi därför gärna tar emot.

Hudkliniken har ett väl utvecklat samarbete med övriga kliniker vid Sophiahemmet Länk till annan webbplats. för att kunna erbjuda dig bästa vård. På sjukhuset finns bla röntgen– och laboratoriemöjligheter.

Typiska hudsjukdomar som barn och vuxna söker för

Exempel på vanligt förekommande hudsjukdomar som patienter söker för hos oss:

Acne
Atopiskt eksem
Rosacea
Seborroiskt eksem
Kontaktallergiska eksem
Psoriasis
m.fl.

Dagliga bedömningsmottagningar minskar väntetiden

För att kunna erbjuda snabba tider har vi dagligen s.k. bedömningsmottagningar av hudförändringar som din husläkare känner osäkerhet kring. Där kan vi direkt se om förändringen behöver åtgärdas eller avfärdas som godartad. Vid dessa mottagningar utförs inga åtgärder utan du får vid misstänkt förändring istället en ny snabb tid till vår åtgärds/operationsmottagning.

Uteblivet besök

Om du inte kan komma till ett planerat besök måste du lämna återbud. Senast tjugofyra timmar före avtalad tid behöver vi ditt återbud, annars får du betala en avgift (350 kr) för uteblivet besök. Du betalar en avgift även om besöket hade varit avgiftsfritt, exempelvis för barn och ungdomar under 18 år.

Högkostnadsskydd/frikort gäller inte vid uteblivet besök.

Vi följer Stockholm läns landstings taxor och avgifter Länk till annan webbplats..

KONTAKT

Vårdgivare eller patient? Tveka inte att höra av dig. Tänk på att inte maila känslig information.

KARRIÄR

Vi är alltid intresserade av rätt person. Skicka en spontanansökan till oss eller se vilka andra jobb som finns lediga inom GHP koncernen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.