För patienter

Specialister inom hudens sjukdomar

Vi är en komplett Hudklinik som med bred specialistkompetens kan erbjuda dig allt från diagnos till behandling/operation. Capio Hudcentrum vid Sophiahemmet är auktoriserad för vårdval av Region Stockholm vilket innebär att frikort och enhetlig patientavgift gäller, detsamma gäller väntetider inom Vårdgarantin Länk till annan webbplats..

Enligt patientlagen Länk till annan webbplats. kan även att du som bor i en annan region söka vård hos oss, och frikort och enhetlig patientavgift gäller även dig.

REMISS FÖR NYBESÖK

Numera krävs remiss för nybesök hos hudspecialist i Region Stockholm. Du behöver därför först uppsöka din husläkare för bedömning. Därefter, i de fall din husläkare tycker att du behöver specialistvård, är du välkommen till oss.

Vi utreder och behandlar alla typer av hudsjukdomar

Vi tar hand om alla typer av hudsjukdomar, med fokus på hudens tumörsjukdomar.

Förutom melanom sköter vi andra mer vanligt förekommande tumörer i huden, såsom basaliom och aktiniska/solkeratoser samt skivepitelcancer.

Vi utför avancerade utredningar av medicinska hudsjukdomar med särskild inriktning på allergiska/immunologiska tillstånd. Vi har även ett specialintresse för hudsjukdomar hos barn.

Hudcentrum har ett väl utvecklat samarbete med övriga kliniker vid Sophiahemmet Länk till annan webbplats. för att kunna erbjuda dig bästa vård. På sjukhuset finns bla röntgen– och laboratoriemöjligheter.

Dagliga bedömningsmottagningar minskar väntetiden

För att kunna erbjuda snabba tider har vi dagligen s.k. bedömningsmottagningar av hudförändringar som din husläkare känner osäkerhet kring. Där kan vi direkt se om förändringen behöver åtgärdas eller avfärdas som godartad. Vid dessa mottagningar utförs inga åtgärder utan du får vid misstänkt förändring istället en ny snabb tid till vår åtgärds/operationsmottagning.

Uteblivet besök

Om du inte kan komma till ett planerat besök måste du lämna återbud. Senast tjugofyra timmar före avtalad tid behöver vi ditt återbud, annars får du betala en avgift (350 kr) för uteblivet besök. Du betalar en avgift även om besöket hade varit avgiftsfritt, exempelvis för barn och ungdomar under 18 år.

Högkostnadsskydd/frikort gäller inte vid uteblivet besök.

Vi följer Stockholm läns landstings taxor och avgifter Länk till annan webbplats..

KONTAKT

Vårdgivare eller patient? Tveka inte att höra av dig. Tänk på att inte maila känslig information.

KARRIÄR

Vi är alltid intresserade av rätt person. Skicka en spontanansökan till oss eller se vilka andra jobb som finns lediga inom GHP koncernen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.