Om oss

Om Capio Hudcentrum

Sedan våren 2022 är Capio delägare i Hudcentrum och går numera under namnet Capio Hudcentrum vid Sophiahemmet.

Hudcentrum Hagastaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är vår systerklinik och ingår på samma sätt i Capio.

Vi har fokus på tidig upptäckt av malignt melanom och erbjuder Bedömningsmottagningar för att utesluta hudcancer. Vi erbjuder även kvalificerad utredning och behandling av patienter med atopiskt eksem, psoriasis och andra inflammatoriska hudsjukdomar.

Utanför vårt vårdavtal erbjuder vi även sprutbehandling vid uttalade besvär av hand- och armsvett. Sprutbehandlingen finansieras av patienten.

Verksamheten arbetar på uppdrag av Region Stockholm vilket innebär att frikort och enhetlig patientavgift gäller. Vi använder journalsystemet TakeCare och tar emot remisser digitalt.

Har du en privat sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag som bokar tid hos oss.

Sophiahemmets historia

1884 startade Drottning Sophia en utbildning av sjuksköterskor i syfte att modernisera och förbättra sjukvården i Sverige. I brist på funktionella arbetsplatser där Sophiasystrarna kunde praktisera sina färdigheter byggdes och invigdes Sophiahemmet Sjukhus på Valhallavägen i Stockholm år 1889. Drottning Sophias vision om en god och tidsenlig vård för människor ur alla samhällsklasser är vägledande även idag – Sophiahemmets syfte förblir att främja god omvårdnad genom att bedriva utbildning och hälso- och sjukvård samt stödja patientnära forskning. Varumärket är starkt och förknippas med hög kvalitet. En kvalitet som genomsyrar såväl utbildningen som sjukvården för att säkerställa en trygg och säker vård.

KONTAKT

Vårdgivare eller patient? Tveka inte att höra av dig. Tänk på att inte maila känslig information.

KARRIÄR

Vi är alltid intresserade av rätt person. Skicka en spontanansökan till oss eller se vilka andra jobb som finns lediga inom GHP koncernen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.